FAQ

Wat zijn wimperextensions?
Wimperextensions zijn syntetische wimpers die op de natuurlijke wimper worden geplaatst. Om het gewenste effect te bereiken bepaalt de wimperstyliste de lengte, dikte, krul en het aantal aan te brengen wimperextensions.

Hoe worden de wimperextensions bevestigd?
Wimperextensions worden bevestigd door middel van een speciale lijm waarmee het haartje op de wimper wordt geplakt. De wimperextensions worden nooit op de huid of op de wimperrand geplaatst. Wimperextensions kunnen alleen worden geplaatst door een wimperstyliste.

Hoe worden wimperextensions verwijderd?
Wimperextensions kunnen alleen verwijderd worden door een speciale remover die de lijm losweekt. Doordat deze remover alleen de lijm aantast wordt de natuurlijke wimper niet beschadigd. Het verwijderen kan alleen door een wimperstyliste gedaan worden.

Zijn wimperextensions schadelijk voor de natuurlijke wimperharen?
Wimperextensions zijn niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Wel is het afhankelijk van een aantal factoren:

  • De wimperextensions dienen gezet te worden door een wimperstyliste met de juiste benodigdheden.
  • De wimperextensions mogen nooit door de klant zelf verwijderd worden.
  • De klant dient de nazorg instructies van de wimperstyliste op te volgen.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?
De wimperextensions blijven gemiddeld 3 tot 6 weken zitten. Hoe lang ze precies blijven zitten hangt af van de eigen cyclus van de wimpers en de verzorging van de klant.

Is iedereen geschikt voor wimperextensions?
In principe kan iedereen wimperextensions dragen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen: klanten met oogziektes, klanten zonder eigen wimpers of klanten die allergisch zijn voor bestanddelen in de lijm kunnen niet behandeld worden. Neem voor een persoonlijk advies altijd even contact op.

Mogen mijn wimperextensions nat worden?
De wimperextensions en de gebruikte lijm zijn zo ontwikkeld dat deze bestand zijn tegen sauna, zwemmen en transpiratie.

Hoe lang duurt een behandeling?
Afhankelijk van de techniek die er wordt gebruikt duurt een behandeling 1 tot 2,5 uur. Een opvulbehandeling duurt ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur.